torsdag 27. mai 2010

Ingen Ørretfestivalen for min del..

I helga får Mjøsfiske være mjøsfiske. Drar opp til hjemtraktene for å prøve ørreten der oppe. Kommer sterkere tilbake NM, som blir min neste konkurranse.

onsdag 26. mai 2010

Nattfiske uten helt det store...

Dro ut halv ellve, og begynte og sette ut stengene. Var på tur til å sette ut den 3.stanga, da styrbordparavanen oppførte seg merkelig. Ett lite sekund gikk, så ula det i snella... Etter en god fight endte en villfisk på 62 cm og 2,3kg i båten.

Det var ellers stille og rolig utpå fjorden. ikke ett eneste lite drag i snella før jeg gå meg litt før kl.02. Var også lite fiskere ute i natt inni fjorden. Kaldt var det også. Var is på taket på bilen da jeg dro hjem.

mandag 24. mai 2010

Trasi ska d væra!

Etter noen dager med sykdom i kroppen, bestemte jeg meg, at jeg bare måtte utpå en liten tur.
Dro ut i halv ellve tia, og kjørte ned mot Langodden.
Etter ca en halvtime fisking, fikk jeg en villfisk på 59cm og 2,1kg.
Fisken var feilkroket på undersiden av hode, så den gjorde god motstand der ute.
Snudde for å kjøre over strekket der jeg fikk fisken, da skjedde noe kjipe greier...
Kjølelampa lyste, og hylte bare værre. Gløtta bak båten, og observerte at det nesten ikke kom vann ut av kjøleanlegget. Her var det bare en ting å gjøre, stoppe båten og la den kjøle seg ned.
Etter ca 20 minutter nedkjøling, forsøkte jeg på ny og kjøre innover i fjorden, men etter få minutter begynte kjølelampa og ule igjen...
Så da bare en utvei, og det var å ringe på Rauma (redningsskøyta).
Rauma dukket etterhvert opp, og tre hyggelige karer hjalp til med å slepte Berserk inn til båthavna. I slike stunder setter man pris på den hjelpa redningsskjøyta gir.
På tur inn, klarte utrolig nok en liten båt og krysse mellom Berserk og Rauma. Det er for meg en prestasjon uten sidestykke å klare og passere mellom et slikt slep, og bare pur flaks at dem redda motoren fra slepetauet. I siste brøkdel av sekund fikk dem dratt opp motoren, så den så vidt gikk klar slepetauet... Og alle fire snellene på sprøtta ula som om det var selveste sjøormen som hadde gått på.
Ja ja.. Slik kan det gå når en ikke har med seg hodet! En lærepenge dem sikkert vil huske. Regner med dem viser hensyn og styrer vekk ifra redningsskøyta nesta gang den kommer i god fart.  ;-)
Når jeg startet opp båten etter slepet, var plutselig alt som normalt igjen. Vannet fosset ut av kjøleanlegget, og kjølesystemet virket helt perfekt. Håper dette vedvarer... Jeg mistenker at det var ett eller anna drit i vatnet som ha stengt for enten vannintaket, eller satt seg fast i impelleren. Håper i allefall det...

I kveld blir det fiskefri, for å lade opp til i morgen kveld, for da ska je pina dø meg tenkt å fiske i mer enn en time...

søndag 16. mai 2010

Daladreggen Del II

Vi la ut ved båthavna i Brumunddal rett før start kl 20. Tåkeheimen møtte oss momentant, og det skulle vise seg at den ble liggende og trykke til morgengry...
Vi kjørte hele natten, men det var et slit og følge med på om det dukket opp andre båter.
Om lag kl 01 gikk første snella. En liten villfisk på akkurat 50 cm.
Litt over kl 04 ble det tvebett. Begge var lovelig, men det var ikke stort mer eller...
Fem lovlige fisker holdt til en 7 plass i Daladreggen, noe som en må si seg passe fornøyd med.

Vi var vitne til en fantastisk flott soloppgang. Tåka var iferd med å lette, samtidig som sola var på tur opp. Et skue som jeg gjerne vil dele med andre.
Team Nassenøff (Tormod) på tur utover fjorden

lørdag 15. mai 2010

Bomtur!

Fisket i går kveld inne i fjorden, men det var begredelige greier...
Ingen fisk i båten, og heller ikke ett eneste lite knarr i snellene.

En får bruke dagen til å lade opp bateriene til i kveld, for da er det Daladreggen Del II.

torsdag 13. mai 2010

Daladreggen Del I


Startet bra med to fisker på 50 og 51cm, samt en på 48cm i løpet av de første tre timene.
Natterstid var det så og si helt stille, bortsett fra et lite utras rett før kl 03. Mistet i tillegg to til på morgenkvisten.
Ellers var dette en fin natt og være på Mjøsa, og store deler av regnværet som var meldt uteble.

Ny førstestyrmann om bord i Berserk i Daladreggen.
Styrmann Nils gjorde en ypperlig jobb, og skal ha sin del av æren for at Team Berserk ikke ble fiskemunker!!

lørdag 8. mai 2010

Dagdreggen Hamar

Godt og komme seg utpå mjøsa igjen etter noen dager med høy feber og sår hals. Nydelig vær så optimismen var stor etter det gode fisket mandag kveld. Det skulle derimot vise seg at ørretten var i det vriene hjørnet i dag...
Fikk en tass på 52cm kl:10.50, som var rett i underkant av 1,4 kg, men det var alt... Tok ikke bryet og kjøre til Gjesnes for å levere tassen, men det hadde faktisk holdt til en 5 plass i konken.

Nå går jeg inn i en periode med IT-vakt, så det blir ikke mer fisking før daladreggen 12-13.mai. Litt ergelig, for det er blitt tatt mye stor fisk i fjorden dem siste kveldene...


tirsdag 4. mai 2010

Endelig løsnet det...

Måtte ut en tur i går kveld, isen hadde gått opp i hele fjorden. Observerte på tur hjem tidligere på dagen at det fortsatt lå igjen litt is ved nærliholmen. Derfor naturlig og ta turen mot holmen, men så langt kom jeg aldri... Den første snella gikk rett ut for bangsberg, på tur over mot langodden. Mistet fisken på 2 -2,5 kg rett ved båten. Snudde og kjørte tilbake. Da gikk knarren på ei anna stang, og årets første mjøsørret var et faktum. Liten tass på 6 -7 hekto...
Snudde båten igjen, og på ny la meg i samme kurs mot langodden. Da gikk snella igjen, og denne gangen kjente jeg at det var skikkelig fisk! Etter litt strabaser kunne jeg trygt lande den i håven. Nydelig eksemplar av en mjøsørret. 4 kilo blank og fin.

søndag 2. mai 2010

Årets første tur unnagjort

Fikk satt ut båten i går, og i dag var det faktis fiskbart i noen timer innerst i fjorden. Fisket fra kl 12 - 16. Ikke så mye som en liten knarr i snella..... Har blirr tatt en del fisk ytterst i fjorden, på andre siden av isflaket i dag og i går, så den er nok på tur inn.